Al hinkelend

“Hoe lang blijft ge nog op twee gedachten hinken?”

1 Koningen 18,21

Zorgen om een ziek kindje maakten dat het afgelopen Pinksterweekend wat aan me voorbij ging. In de hoop dat het eigenlijk op elk moment van het jaar Pinksteren kan zijn, probeer ik in de buurt te komen van de geschonken Geest en Hem niet over maar door me heen te laten waaien. De eerste lezing op deze doordeweekse woensdag helpt me daarbij.

Aan het woord is de profeet Elia, op een moment dat het niet goed gaat met Israël. Hun land lijdt onder droogte. Niet alleen letterlijk, maar ook symbolisch. Israëls band met de HEER is wat opgedroogd. Ze zijn het vertrouwen kwijt in hun God en laten zich meer en meer leiden door een andere god, die de tekst omschrijft als Baäl. “Hoe lang blijft ge nog op twee gedachten hinken?”. Met die vraag stelt Elia het volk voor de keuze om hetzij voor God, hetzij voor Baäl te kiezen.

Ik voel me zelf ook vaak in de schoenen van Israël staan. Hinkend op twee gedachten. Niet goed wetende welk spoor te volgen. Steeds aftastend welke weg de meest levengevende is. Zoekend en verlangend naar Gods antwoord. Al zou ik zelf ook liever in wat meer eenduidigheid leven, hinkelen is soms de enige weg. En met wat vertrouwen, is het ook een boeiende weg. Dat lijkt me alvast een geestkrachtige boodschap om door te geven.

Hinkelpad aan Mara-Lea’s schoolpoort.


3 reacties op “Al hinkelend”

 1. Carine Coenen Avatar
  Carine Coenen

  Mooi ❤️

  Like

 2. peeterslmsncom Avatar
  peeterslmsncom

  Dag medelezer

  Ook ik hinkel regelmatig van het ene been op het andere, nog moeilijker lijkt het te worden als ik met veel goede bedoelingen ook nog extra goede raad krijg van anderen, dan raak ik zelfs ooit het spoor helemaal bijster. En dan is er gelukkig het gebed, als ik dan probeer in alle rust de zorg met God te delen schijnt er heel vaak licht aan het einde. En dan spring ik met veel plezier er gewoon met twee voeten midden in.

  Liliane

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Geliked door 1 persoon

 3. Een derde been is inderdaad nog lastiger 😉 Gelukkig is er Iemand die onze voeten uiteindelijk samenhoudt… Dank je voor je mooie woorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

over mij

Ik ben Valérie, 36 jaar, getrouwd met Gerd en mama van Mara-Lea. Al schrijvend, zoek ik, en al zoekend, schrijf ik. De bijbelse traditie is voor mij een bron van kracht tijdens die zoektocht.

contact

%d bloggers liken dit: