Op een ander spoor

“Wie betrouwbaar is in het kleinste, is ook betrouwbaar in het grote.”

Lucas 16,10 – 25ste zondag door het jaar

6u30 en ik sta al op het perron. Vandaag worden we voor het werk in Gent verwacht. De sporen liggen er voorlopig nog verlaten bij. Maar straks zal iedereen duidelijk weten aan welk spoor hij of zij moet staan om de juiste trein te kunnen nemen.

Met het leven is het anders, zo bedenk ik mij. Soms zijn er meerdere sporen mogelijk. En zelfs wanneer je je op het juiste spoor voelt zitten, weet je niet precies waar het je heen zal leiden. De bestemming kan altijd anders zijn dan verwacht. Soms maakt dat angstig, maar even vaak brengt het fijne verrassingen en nieuwe ontdekkingen met zich mee.

In het Evangelie voor komende zondag lees ik over Jezus die mensen op een ander spoor wil zetten. Op een spoor van solidariteit en rechtvaardigheid. Op een spoor waarbij het van het grootste belang is om integer om te gaan met zaken die niet zichtbaar zijn voor het grote publiek. Alleen zo kan je echt verbonden zijn met het ‘grote’, met de droom die God voor de wereld heeft, zo schrijft Lucas.

De uitgelichte zin bemoedigt mij. Want naast veel onheil, zie ik ook dagelijks vele kleine goede dingen die aan mij en anderen gebeuren. En al schat ik mijn eigen bijdrage vaak niet naar waarde, ook daar mag ik meer vertrouwen op de grootsheid van het kleine. Allemaal tezamen schenken die kleine betrouwbaarheden iets van een groter vertrouwen.3 reacties op “Op een ander spoor”

 1. martensgunter1gmailcom Avatar
  martensgunter1gmailcom

  Mooi!de reactie van mijn oma vroeger,doe een andere niet aan,wat je zelf niet graag hebt. Ik woon in een dorp, een straat waar haast iedereen familie van elkaar is of er zolang wonen dat ze familie worden.en het is die solidariteit en verbondenheid dat we er zijn voor elkaar op elk moment..zonder bemoeienis tracht je te helpen waar kan!
  En hierdoor woon ik voor mij althans op de mooiste plek ter wereld.

  Geliked door 1 persoon

 2. ❤️ Mooi.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie overweging (en ook een sprekende foto!)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

over mij

Ik ben Valérie, 36 jaar, getrouwd met Gerd en mama van Mara-Lea. Al schrijvend, zoek ik, en al zoekend, schrijf ik. De bijbelse traditie is voor mij een bron van kracht tijdens die zoektocht.

contact

%d bloggers liken dit: