Met vleugels

“Met haar vleugels brengt de zon van de gerechtigheid genezing.”

Maleachi 3,20 – 33ste zondag door het jaar

‘Geboren met vleugels’, zo heet een van de laatste nieuwe liedjes van K3. Mara-Lea wil ook graag zo’n vleugeltjes, zei ze. “Écht vliegen kunnen mensen niet, he mama. Maar we kunnen wel doen alsof!”

Ook de schrijver van het bijbelse boek Maleachi zag geen échte gevleugelde zon voor zich. Het is een beeld van hoop: net zoals de opkomende zon de duisternis van de nacht verdrijft, zal de nabijheid van God alle vormen van kwaad doen wegebben en genezing brengen waar onrecht heeft gekwetst, zo gelooft de auteur.

De passage doet me stilstaan bij alle goddelijke vleugels in mijn eigen leven. De vleugels waar ik onder mag schuilen. De veerkracht op mijn eigen rug. De vleugels die ik – bijna écht – krijg wanneer ik het gevoel heb betekenisvol te mogen zijn.

En als die vleugels soms toch te onzichtbaar worden, is er hier iemand die mij leert om ook die tijd uit te houden. Om elke ochtend opnieuw te proberen alsof de vleugels er écht zijn en vanuit die droom te leven.

2 gedachtes over “Met vleugels

  1. Jouw woorden geven mij vaak vleugels, mevrouw.Goed dat je dichtbij iemand hebt die je zo nodig helpt om het uit te houden. Voor mij zijn dat woorden, poëzie, mooie taal.Alleen moet ik eraan denken (en dat vergt kracht) als ik te ziek ben.Maar een goed verwoorde gedachte helpt mij doorzetten ook wanneer dat amper kan met een lichaam dat uitbehandeld is en mij vaak in de steek laat.Veel moed en veel goede gedachten… ze geven jezelf en mij vleugels. Dankuwel. HildePS goed dat ik zo kan antwoorden!!! Veel makkelijker voor mij. Ooit tikte ik minstens een A4 in als reactie en ik kreeg die niet verstuurd. Het was echt zonde… zoveel vergeefse inspanning!Verzonden vanaf mijn Galaxy

    Geliked door 1 persoon

    • Dag Hilde, wat fijn jou te lezen. Ik herinner het me dat je me ooit liet weten iets te hebben getypt en het dan niet verzonden te kregen. Heel blij jou nu te lezen. Dank je ook voor de vleugels die jouw woorden mij geven. En ik kan alleen maar dankbaar zijn dat de mijne dat ook soms met jou doen. Dat er veel in je leven mag zijn dat je innerlijk doet opveren, ook als dat lichamelijk nog moeilijk kan. Verbonden en warme groetjes, Valérie

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s