Een vraag

“Vraag de Heer, uw God, om een teken,
hetzij hoog aan de hemel of diep in de hel.”

Jesaja 7,11 – Vierde zondag van de advent

Ergens in mij leeft de overtuiging dat ik God vooral dankbaar moet zijn. Niet te veel moet vragen. Alsof God nog iets extra’s voor me zou moeten doen, terwijl ik – terwijl wij – al zoveel gekregen hebben.

Misschien lijk ik dan wel op Achaz uit de eerste lezing van komende zondag. De profeet Jesaja maant hem aan om God om een teken van nabijheid te vragen in een voor hem moeilijke tijd. Maar Achaz wil God niet op de proef stellen, zo laat de tekst zich verder lezen. Is Achaz bang dat zijn vraag niet beantwoord zal worden?

Iemand om hulp durven vragen, is soms heel moeilijk. Ik herken het ten aanzien van medemensen en ook ten aanzien van God. Het vraagt om veel vertrouwen in de ander/Ander. Dat deze dichterbij zou komen, je vraag niet negeert, je niet alleen zou laten.

Mensen stellen mekaar daar soms in teleur. Maar met God is het anders, zo belooft Jesaja. Zowel in onze hemel als in onze hel mogen we erop hopen dat Hij komt. Misschien mag ik Hem dat af en toe ook wat uitdrukkelijker vragen.2 reacties op “Een vraag”

  1. martensgunter1gmailcom Avatar
    martensgunter1gmailcom

    Zo eerlijk,mooi en puur!heel menselijk denk ik vaak in menselijke relaties ,om elkaar teleur te stellen.verlangen we soms niet “teveel” van elkaar en onze schepper?ik heb geleerd dat de schepping ons is gegeven als een geschenk.dezelfde schepping is nog bezig, een proces in wording!uitgevoerd door ons en wij maken fouten (heel menselijk).en door mijn geloof in die schepper GOD die altijd aanwezig is, komt uiteindelijk alles goed!dank u ,voor alle fouten die ik gemaakt heb en nog zal maken in de toekomst,ik ben een mens, dankbaar voor alles wat mij gegeven is🙏

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

over mij

Ik ben Valérie, 36 jaar, getrouwd met Gerd en mama van Mara-Lea. Al schrijvend, zoek ik, en al zoekend, schrijf ik. De bijbelse traditie is voor mij een bron van kracht tijdens die zoektocht.

contact

%d bloggers liken dit: