Een andere kijk

Want God ziet niet zoals een mens ziet;
een mens kijkt naar het uiterlijk,
maar de Heer naar het hart.

1 S 16,7 – Vierde zondag in de veertigdagentijd

Vorige week zaterdag versierden Mara-Lea en ik een paastak. We konden toen nog niet weten dat moeke net in die avond zou overlijden. En toch voelde het achteraf niet vreemd aan dat we die tak zo kleurrijk hadden versierd. Eerder bijzonder. Ook moeke hield van kleur. Van het leven. En ze zou weldra nog meer Leven tegemoet gaan.

Het lot treft velen van ons met klein en groot ongeluk, met pijn en verdriet. Zonder voorspelbaar patroon. Om bang van te worden.

Maar God heeft meestal een andere kijk op de dingen dan wij. Zelfs door de dood heen acht Hij leven mogelijk. Hij treft ons nooit lukraak, maar kiest ons heel gericht en persoonlijk uit. Niet om bang te maken, maar om houvast te vinden. Te midden van al wat overkomt.

De kleurrijke paastak liet ons delen in die andere kijk. Ze bracht dichterbij wat veelal ongrijpbaar is.

Een gedachte over “Een andere kijk

 1. Valerie

  Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Moeke. Dat de paasboom je elke dag wat kracht mag geven om een beetje met het gemis om te gaan. Hopelijk kan Mara-Lea even onbevangen kijken naar wat niet meer kan, de ontmoeting met Moeke, als dat ze kan kijken naar wat komt, Pasen. Dat zal jullie samen kunnen helpen om wat rust te vinden in je hart om wie er niet meer is. Moeke zal thuiskomen bij God, jullie gebed zal haar begeleiden.

  Hartelijke groet

  Liliane

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s